Salarisadministratie zelf verzorgen of uitbesteden?

Twijfelt u als ondernemer erover om de salarisadministratie voor uw bedrijf professioneel te laten verzorgen? Als u personeel in dienst heeft of met uw bedrijf wilt doorgroeien is de salarisadministratie (of pay roll administratie) een essentieel onderdeel van uw administratie en uw groeiambitie. U kunt dit natuurlijk zelf doen, de daarvoor benodigde salarisadministratiesoftware aanschaffen en cursussen gaan volgen om deze software onder de knie te krijgen en vervolgens cursussen gaan volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de loonbelastingwetgeving… Waarschijnlijk kunt u uw tijd echter beter besteden door u te richten op de zaken waarin u echt goed bent: uw bedrijf verder laten groeien door uw marktaandeel te vergroten, uw producten of diensten verder te verbeteren en aan een breder publiek te verkopen en uw personeel goed aan te sturen. Het verwerken van de salarisadministratie neemt onnodig veel tijd in beslag voor degenen die er weinig affiniteit mee hebben, is niet, zoals de boekhouding, persé noodzakelijk voor een goed inzicht in uw bedrijfsprocessen, en is typisch een dienst die het waard is om uit te besteden.

Verwerking van uw salarisadministratie door RBN Belastingadvies

RBN Belastingadvies is een dynamisch belastingadvies- en administratiekantoor in Zaandam dat voor tal van bedrijven uit de Zaanstreek en Amsterdam en omgeving iedere maand voor een beperkt bedrag per werknemer de volledige salarisadministratie verzorgt. U kunt ons, bijvoorbeeld, per e-mail de informatie aanleveren die wij van u vragen (bijvoorbeeld gegevens van uw werknemer, de salarisafspraken en bij flexibele contracten bijvoorbeeld het aantal gewerkte uren en het uurtarief). Wij zorgen dan voor volledige payroll services: u krijgt maandelijks overzichtelijke loonstroken van ons en we verzorgen tevens de loonbelastingaangiften voor u. Ook laten we u weten hoe u de loonbetalingen en de betaling van de belastingen en premies dient te voldoen en hoe deze verwerkt dienen te worden in uw boekhouding. Ook verzorgen we de jaarlijkse jaaropgave die uw werknemers nodig hebben om hun aangifte inkomstenbelasting in te kunnen vullen.

Arbeidsrechtelijke ondersteuning naast salarisadministratie

RBN Belastingadvies is een belastingadvieskantoor dat u, naast de hulp met de salarisadministratie, tevens ondersteunt bij diverse andere zaken die komen kijken bij het hebben van personeel. Zo worden desgewenst ook de pensioenadministratie, het ziekteverzuim en de vakantiedagen voor u geregistreerd en verwerkt. Ook als u arbeidscontracten wilt opstellen of laten beoordelen, kunnen we u daarmee helpen, evenals met andere onderdelen van personeelsmanagement, tot aan ontslagprocedures. We werken hiervoor samen met zeer ervaren juristen op het gebied van het arbeidsrecht waardoor we betere competitieve prijzen kunnen bieden dan wanneer u hiervoor zelfstandig een advocaat arbeidsrecht inschakelt.

Salarisadministratie en andere fiscale en administratieve diensten

De boekhouding en de salarisadministratie zijn nauw met elkaar verbonden. We kunnen naast de salarisadministratie ook de volledige boekhouding voor u doen en u helpen als u behoefte heeft aan belastingadvies. Dit kan tegen een gunstige totaalprijs. Als u de boekhouding liever zelf wilt blijven doen, en alleen de salarisadministratie wilt uitbesteden, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Meer informatie over onze diensten?