mr drs Ruben de Wit

Over ons

Ruben de Wit oprichter van RBN Belastingadvies in Zaandam, heeft fiscaal recht en fiscale economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.
In 2004 is hij als fiscaaljurist en als fiscaal econoom afgestudeerd op het onderwerp van de “de evenwichtsgedachte in het belastingrecht“.
Voor deze scriptie heeft hij een 9.5 gekregen en de prestigieuze NOB-LOF scriptieprijs gewonnen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Voordat RBN Belastingadvies werd opgezet, is eerst kennis en ervaring opgedaan op de fiscale afdeling van een internationaal bedrijf en bij de fiscale afdelingen van gerenommeerde Amsterdamse advocatenkantoren.

Ruben de Wit heeft verschillende artikelen gepubliceerd in fiscale bladen, zoals het Weekblad voor Fiscaal Recht (WFR) en het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht (NTFR).

Overige

  • Ruben de Wit staat ingeschreven in het Register Belastingadvieurs  www.rb.nl
  • Ruben de Wit is penningmeester bij Stichting Pole Position. Deze stichting stelt mensen met een verstandelijke beperking in staat de sportwedstrijd van hun dromen te bezoeken.

Medewerkers

Peter Schwegler is werkzaam bij RBN Belastingadvies sinds november 2015. Peter is een geboren boekhouder en is in staat de meest complexe administraties te organiseren zodat bedrijven weer inzicht krijgen in de cijfers en de mogelijkheden om belasting te besparen. Peter heeft grote ervaring in de advisering en administratieve begeleiding van bouwbedrijven en horecabedrijven.

Deborah Lo-Kioeng-Shioe is werkzaam bij RBN Belastingadvies sinds februari 2019. Deborah denkt out of the box, en is werkzaam als consultant voor RBN Belastingadvies. Zij heeft een uitgebreide expertise in administratieve processen en de advisering van grotere organisaties met name op het gebied van de retail en de publieke sector. Deborah adviseert bedrijven in de retail- en kledingindustrie over de verbetering van de administratieve processen.

Yan Zhang is een internationale belastingadviseur gespecialiseerd in de Chinese markt. Ze is werkzaam voor RBN Belastingadvies sinds december 2019 en adviseert Chinese bedrijven die geïnteresseerd zijn in investeringen in de EU / Nederland. Bovendien adviseert Yan Nederlandse klanten die in China willen investeren over het Chinese belasting- en rechtssysteem, de cultuur en de controle van de betrouwbaarheid van zakenpartners. Yan is Chinese en spreekt vloeiend Chinees en Engels.

Ga naar deze Publicatie
The Netherlands: deductibility of payments to related companies
A recent court case demonstrates that contemporaneously written contractual agreements are of the utmost importance
Ga naar deze Publicatie
Ga naar deze Publicatie

De renteaftrek- beperkingen in het consultatiedocument
Een belangrijk uitgangspunt van de vennootschapsbelasting is dat ontvangen rente belast dient te worden en betaalde rente…

Ga naar deze Publicatie
Ga naar deze Publicatie

(A)symmetrie bij de behandeling van valutaresultaten op 10a-schulden?
In dit artikel behandelen drs. H.C. Reinoud en mr. drs. R.C.C. de Wit de vraag hoe onder art. 10a Wet VPB 1969 met valutawinsten,..

Ga naar deze Publicatie
Ga naar deze Publicatie
De groepsrentebox en buitenlandse tegenmaatregelen tegengewerkt.
In dit artikel bespreek ik potentie¨le buitenlandse tegenmaatregelen op de invoering van de verplichte groepsrentebox1.
Ga naar deze Publicatie
Ga naar deze Publicatie
De bevrijding van de aanmerkelijkbelangheffing buitenlandse lichamen nabij?
Er is relatief weinig aandacht in de literatuur voor de belastingheffing van buitenlandse lichamen met een aanmerkelijk,…
Ga naar deze Publicatie